Självkänsla

Självkänsla handlar om hur jag tänker och känner om mig själv. Jag vet att jag är värdefull bara genom att vara, om jag har bra självkänsla.Det finns mycket jag kan göra för att stärka min självkänsla. Framför allt är det viktigt att jag är snäll mot mig själv och inte dömer mig själv
 
 
Är din självkänsla och självförtroende inte vad du önskar?
 
De flesta av oss känner också någon som alltid går och talar illa om sig själv. Detta beror på deras dåliga självkänsla och självförtroende. 
 
Öka din självkänsla och stärk ditt självförtroende, kommer några tips:
 
Sätt dig ner och känn efter, var din låga självkänsla och ditt dåliga självförtroende kommer ifrån.
 
Få klart för dig vad det hela beror på, så är du redan här på väg mot att förbättra både självkänsla och självförtroende.
 
När du vet varifrån din låga självkänsla och ditt dåliga självförtroende kommer, blir det lättare att ta kontrollen över dessa framöver.
 
 
Utmana dig själv och pressa dina gränser. Det ger ofta resultat att pressa sig själv och våga se sina rädslor i vitögat. Det kan vara tufft och lite läskigt att pressa sina gränser så här, men effekten kan vara helt fantastisk.
 
Om du är rädd för att stå framför en massa människor, kan det vara bra för dig att göra just det. Ställ dig upp framför en grupp människor och håll kanske ett tal för dem, eller säg något riktat till allihop. Ju fler gånger du gör detta, desto lättare blir det. Om du gör det regelbundet, kommer du att uppleva att det blir lättare för varje gång.
 
 
Ge dig tid att bygga upp din självkänsla och ditt självförtroende. Om du vet vad det är som ger dig låg självkänsla och dåligt självförtroende, så har du också möjligheten att ändra på detta, eller i alla fall förbättra det avsevärt. Du behöver kanske inte ändra helt på den du är, utan prova i stället att acceptera de saker, du inte trivs med.
 
Om du har problem med din självkänsla och ditt självförtroende, kan du hjälpa dig själv genom att avsätta en dag emellanåt där du skämmer bort dig själv och jobbar med att bli nöjd med de saker hos dig,som  du inte gillar. 
 
 
Se dig i spegeln. Ofta handlar låg självkänsla och dåligt självförtroende om att man inte känner sig fin, att ena örat är större än det andra, osv. Det är oftast saker man bara ser själv - och som inte har någon betydelse - men som med tiden fått så stora proportioner, att de blivit till problem. Le mot din spegelbild och säg till dig själv att du är nöjd med dig som du är. Om du gör det tillräckligt ofta, kommer din självkänsla och ditt självförtroende att 
 
Med ovanstående i bakhuvudet, kan jag nu börja arbeta på att stärka både självkänsla och självförtroende. Jag ska inte låta min låga självkänsla och ditt dåliga självförtroende styra mig mer, tvärtom är det jag som ska styra dem.
 
Jag får inte låta dem stå i vägen för mitt liv. Om jag använder ovanstående råd, är jag nu på god väg mot bättre självkänsla och självförtroende.  
 
 
Mindly.se har många bra ljudböcker 
Själv har jag läst Mia Törnqvist böcker i omgångar.