Semester

Ut checkad och redo för semester i hela 6 veckor. Skönt ja! Långtråkigt tror inte jag hinner få det. Roliga minne ja! Jag ser fram mot att dela allt roligt tillsammans med familj, släkt och vänner. Började med min lediga fredag kväll med att laga spagetti och köttbullar. Sedan var det tjat om godis chips dricka och glass MEN alla hade redan ätit klart sitt så det blev istället en promenad upp till IP för att titta på aktivitetsparken... ja titta! Det är bara ett träningspass för mig att gå fram och tillbaka (det gick bra tills jag nästan var hemma på Flintbacken då höll jag på att slå ihjäl mig på EN gräs tuva. Snubblade liksom till och for iväg en bit men kvar på benen) Jag tog mig upp och fram på alla ”träningsmaskiner” och gjorde tre på varje. Jag visste att jag kunde men barnen blev förvånade 👍🏻 Nu är det full fart först packa till ett hästigt dygn och samtligt packa för kalas och samtligt packa för semester 😅

Sommarlov

Emmy har gått på sommar lov! Det startade hon med på eftermiddagen att vara med morfar i garaget, klart att bebisen fick vara med.
Nu slipper Emmy tidiga dagar och hämska kvällar. På något vis väger det bästa med att ha barn mycket mer än det hämska, som tur är. Vi var idag ett gäng som badade i poolen och vips så var alla klädda för bad, även Emmy! Men utan flyt baddräkten och inga puffar heller. Kan säga att jag var både stolt och svettig. Jag hade i mina händer kaffe och sommarlovs fika... det fick vänta istället stod jag vid poolkanten och frågade gång på gång om det går bra och om jag skulle hjälpa henne...NEJ!!! Mamma jag kan... titta... och jag tittade och tittade släppte inte blicken ifrån henne.
Byggt ett torn som kan filma Emmy, hon gör video klipp.
För er som inte vet så är Emmy 4 1/2 cyklade på två hjul i slutet av förra sommaren. Nu cyklar hon stadigt och kan sladda, åker Cross på två hjul och nu idag hoppar hon i poolen och simmar.
Vi önskar Dig ett toppen härligt sommmmarlooov, en Rapunsel var du värld z♥️

Lägervecka

För Elin och Elsa väntar en hel lägervecka med inriktning helt och hållet på djur. I år blev det 4H gården för Elin. Där finns bondgårds djuren Höns, grisar, hästar, får och kaniner. En något spänd och förväntansfull Elin lämnade hemmets trygghet i måndags till något nytt. Jag var där i måndags på morgonen och sa hej hej möttes av ett leende. Kändes bra i mamma hjärtat. Hittills har Elin skött om kaniner och på djurskolan häst även skött om hönsen och djurskolan om grisar. Det har varit toppen dagar så bra så att Elin har frågat om hon får gå en vecka till.
Det är så fantastiskt att båda tjejerna får blomma ut i sin takt, tänk vilket brett föreningsliv vi har! Elsa valde att gå på ridläger i år och många i hennes ålder och från blandade dagar och grupper. Det är ett härligt gäng som pratar, skrattar och är tillsammans. Hittills har det blivit 2 dressyr pass med sits och hjälpernas inverkan och det följer med i röd tråd till markarbetes övningar som också har blivit 2 st. Det märks för alla att ha en och samma häst en hel vecka med 10 ridpass självklart hittar ryttaren och hästen varandra. Får mer tid att bli ett team än vad en lektions ridning ger en gång i veckan eller då och då, borta pga av sjukdom och efter set blev det röddag då blir det inte många ridtimmar på en månad. Detta är helt perfekt, en hel vecka! Annars har det pratas en del om hästens kroppsdelar, flock, flykt och beteende.