Läslov

Tisdag

Övernattnings gäst och massor av små grejer att bocka av. Jag började med att lyssna på underbara barnskratt i lekens fantasi. Tiden gick så snabbat på morgonen... jag tänkte, tog det verkligen så här lång tid på toaletten...men men okej! Som tur var tog jag mig en titt på mobilen innan jag skulle fara in till stan för att klippa mig. Helt plötsligt fanns mer tid... jag hade tittat på en klocka som inte var omställd. Nu hann jag äta frukost också...

Lite tid över så passade på att panta en del burkar och flaskor 118 st och det finns fler!

 Förre
 
Efter... skratt inte så mycket skillnad men skillnad i plånboken. 4 klipp 2 vuxna 2 barn = 1470kr 🙈 16.57kr kostar disel nu förtiden, full tank = 960kr är ju inte klokt. När tar utgifterna slut?!  Vacc på hund och häst = 983kr Jag jag tänker att jag behöver skor, vantar, mössa ( men andvänder inte det, mössa alltså) osv men Vi lägger heller pengar på tjejernas intresse. Ska inte skriva vad detta intresse har kostat denna månad🙈 Vad är det vi har dragit in på? Får fundera och återkomma...

 

Huset stod kvar när jag kom hem men tyvärr frukosten också. Dags att snurra igång alla i huset...Hit och dit, här och där, upp och ned osv och in och ut, tugga lunchen. Stressigt. Ringa några samtal pga att kraften gick ur Elsa. Elsas dag idag ! Hon som hade bjudit in till namnsdags firade i stallet och titta på henne och Akleja vid hopplektionen. Men icke, jag hade klätt mig lite finare och alla barn klippta, fint. Där fick Taxi mormor rycka ut. Elsa känner sig inte allas pigg. Tack för all hjälp idag när ”kör schemat” inte gick som det var tänkt. Ett mini firande blev det ivarje fall.

Strumpor, första hjälpen i att laga kläder, schabrak 

Imorgon väntar en ledig dag för mig och alla barnen. Har gjort någon slags muskel låsning i skuldran, kan knappt gå eller andas. Klart att det löser sig med stretcha ut arm och skuldran, tröttsamt bara.

Läslov

Måndag

Läslov vecka

Börjar veckan med att göra läxor och planera veckan. Vi kommer inte att åka iväg någonstans utan vi sysselsätter oss med: spela spel, leka, läsa, titta på film, baka, laga mat, vara i stallet och Happy Halloween!

Fritids, förskola och jobb. På fritids kom Elin till kl 13.00 och Emmy till förskola kl:12.30. En bra dag för båda med kvälls läsning i boken Kackel i grönsakslandet. Bie förskola är med i ett läsprojekt som kommunen har ordnat med ett mini bibliotek som Emmy får låna hem böcker och läsa. Både lärorikt hur man gör när man lånar bok och komma ihåg lämna tillbaka. Projektet började 15/10 och slutar 15/11. Spännande. 

Glad på ett sätt MEN Besviken

 morgon mys från Näset en lördag. Kan inte starta bättre!

 

En ledig helg för oss alla, inte Cross heller det är helt otroligt! Kan väl säga att det varit en kompis helg med lek och övernattning. Det börja på dagen att vi var 8 st till lunchen men jobbit kanske en del tycker. Nej det är inte jobbit det är så det ser ut hemma hos oss och det är så mysigt att få höra alla olika upplevelser. Jag är väl den som pratar mest och jag är klar först. Då tror du säkert att jag pratar med mat i munnen och de ser du gör jag inte. Däremot när jag är tyst så blir det stora tuggor. 

 

 
Sedan länge var det inbokat en middag hemma hos mig ”möhipp” gänget. Trots att alla inte kunde så såg vi ändå.

Meny

Förrätt

Egen gjord potatissallad med rödlök, soltorkade tomater feta ost, serverades med ölkorv även valnötsbröd och  tranbärsbröd

Huvudrätt

Potatis, köttfärslimpa, sås, kokta grönsaker, rödbetor, inlagd gurka och röröda lingon.

Efterrätt 

Kaffe/te ryttarkaka och lite smått och gott.

Dryck vatten eller alkoholfri cider

Välkomna tillbaka nästa år 

 

Blev väldigt sent för barnen vilket har märkts idag men ändå tycker jag det har varit bra... Barnen ville vara hemma och ta det lugnt. Johan fortsatte att byta däck åt byn och jag ville åka fixa namnsdags presenter och lite julklappar. Det hör till ovanligheterna att jag åker helt själv! Jag har länge tänkt åka till Ingvaldtorps trädgård, titta, få lite inspiration till julen och julklappar. Tog mig en liten för titt inne hos Sanna, ska dit på vip kväll på onsdag. Det finns så mycket som VI behöver... inte behöver...

Som ni säkert sett eller varit där på Barbros Café och sämre kunde ju inte jag vara. För mig var det första gången, åh så fina detaljer och påtår ingick. Jag prövade deras citronkladdkaka, helt klart godkänd men inte mer än så. Det var svårt att välja det fanns så mycket ”nytt” och en hel del nya smak upplevelser.

 Citronkladdkaka
 
Inredningen har verkligen många fina detaljer. Titta på lapporna.
 
Här kommer en till...

Nu till anledningen varför jag åkte. Jo julhuset som en mini marknad under tak. Otroligt mysigt. Vit, grönt, natur, rött grått och ny tänk. Som upp och ner hängda i taket, av barrade granar med paket i. Möss, änglar, troll och tomtar och mycket annat som gick och hänga i granen. Detta måste upplevas!

 

Jag var hemma innan 12.30 för att ansluta med familjen runt lunch bordet. Vilken lyx att äta rester från gårdagen, köttfärslimpa. Mums. 

 Sedan började planering för eftermiddagen från 14-18 det var där allt spårade ur. För helt plötsligt kunde inte alla åka till samma adress samtidigt. Det hette onödigt, måste man följa med, jag vill vara hemma, jag vill vara där pappa är. Det är liksom lite svårt att få alla åldrar att sammarbeta. Elin har skridsko skola med uppvärmning kl 15.15 vilket rent tidsmässigt säger att Elin måste åka 14.50 var hon än befinner sig och måste ha en vuxen med sig. Helt plötsligt ville alla med Elin eller vara med kompisar!  Något som jag har längtat efter länge, var att träffa min andra familj, min brors familj. Herregud inte trodde jag att en 4 1/2 åring kunde bli ett sådant monster. Helt ärligt var det jag som blev besviken och sårad av alla fula ord som flög ur munnen. Ännu mer besviken blev jag när jag fick se och känna denna värme och kärlek som vi har mellan våra familjer. Åh, så hade fina underbara Sabina med sin familj fixa Afternoon Tea med mig i tankarna. Då kunde jag har ställt mig och grina för att kärleken gick rakt in i hjärtat med alla glada barn runt omkring. Tänk så lätt det hade kunna varit om alla hade åkt åt samma håll samtidigt. Jag tar lärdom av detta att alla barn är olika och behöver stöttning i snabba förändringar. Just då fanns inte tiden med någon fantastisk pedagogik. Utan ut och in i bilen (jag hade väntat 15 min) med eller utan kläder, det viktiga var presenterna och dom var med.

 

Slut i kropp och knopp men ändå fast besluten med allt vi prata om i bilen och så blev det att JAG som vuxen bestämmer. Eller som Johan säger: vi måste fråga chefen och det är chefen som bestämmer! Kvar i bilen blev barnen hos min bror och i stallet. Vi var hemma till kl 16.00. Har väl aldrig gått så smidigt att duscha barnen en söndag kväll förut men i kväll, full pott ! Bravo. Självklart är vi alla sams. Vi somnar aldrig osams!

Mitt micro kaffe och en kolakaka medas ALLA andra sitter och mumsar😉

Jag längtar ännu mer tills 4/11, lovar här och nu att jag kommer...♥️