Taxi 😉

Kan nästan tro att jag börja ett nytt jobb eller snarare egen företagare ”Taxi Lindåsen” trodde att jag skulle ha en lugn och skön helg med massa mys med Fasters alla bustroll ♥️ men inte. Har i varje fall hunnit drömt om dom i natt.

 

Matlista denna vecka

  • Kok korv med potatismos ev korvbröd 
  • Sopa och pannkaka
  • Hemma gjord pizza 
  • Ris lax och sås
  • Tacos

 

Handlingen är redan avklarad till veckan som kommer, har så mycke korv i alla dess storlekar och smaker. Självklart glömde jag köpa salt och potatis. Känns som det inte är ett problem eftersom ”Taxi Lindåsen” fixar det...

 

I veckan som kommer är det samtal med Elsas mentor, lov från skolan, stängt på förskolan och funderar på att gå på hälsomässan. Ja just det😀det namnsdags oktober hela 7st att fira. Med början av Jenny sedan Birgit, Belle Sören, Sabina, Simon och Elsa. Roligt att namn går i arv 👶🏻

 

 
 Selma har också varit med!

♥️🍁🍄♥️

September är verkligen sorgens månad för oss, djur dör, dödsfall pga olika orsaker och tråkigheter där änglavakten har funnits. Så har det varit genom åren och det slår liksom aldrig fel. Tyvärr lika så detta år och månad. Idag för att lätta upp stämningen lite så baka jag och Emmy bullar. Det var så himla länge sedan. Jag har förmågan att ta ut svängarna något när jag tex ska baka.

Så här blev det idag:

 

 
 

Kollega i många år.

Kollega i många år...och jag är inne på mitt 18:de år🐴♥️

Det känns lite konstigt (chock) med känslorna. Först är jag då överlycklig för min kollegas nya jobb. Jag är den personen som tycker att människor ska pröva nya utmaningar och vara nyfiken på livet även en konst att leva mer i nuet. Sen så blir jag ledsen för att jag ”förlora” en sådan fantastisk kollega på mitt underbara jobb som vill alla gillar. Min familj, Anna! Önskar dig lycka till med nya utmaningar inom ridkonsten.

 

Här nedan kan du läsa en artikel som KK har publicerat.

Anna Ronach har jobbat som ridlärare i Katrineholms ryttarförening i 13 år. Nu har hon sagt upp sig för att jobba på Vingåkers ryttarförening, Vårnäs.

 

– Det enkla svaret på frågan varför är att jag bor granne med stallet vid Vårnäs och kan ta mig till jobbet på tre minuter med cykeln. Men jag är ju uppvuxen i stallet på Vårnäs, mina föräldrar var med och bildade Vingåkers ryttarförening. Det var där jag började jobba som ridlärare innan jag 2005 kände att jag ville ha ett miljöombyte och började i Katrineholms ryttarförening vid Trolldal.

 

Hur svårt är det att lämna Trolldal efter 13 år?

– Det är en jobbig separation. Jag har trivts så bra och har fått så många goda relationer med personalen, eleverna och hästarna. Det känns som en skilsmässa när jag lämnar Trolldal i slutet av nästa månad för att börja i Vingåker den 1 november.

 

Ändå väljer du ett lämna en fast anställning för ett vikariat?

– Ja, jag ska vikariera för Maria Nordin som ska vara barnledig ett år, och vem vet vad som händer sen. Det får framtiden utvisa.

 

Har du någon specialgren som ridlärare?

– Nej, det har jag inte. Själv hoppade jag mest som ung, men på senare år har det blivit mer dressyr.

Du har egna hästen Rod Will på Trolldal just nu, får den följa med till Vårnäs?

– Absolut och det är redan klart med stallplats där.

 

ANDERS GÖRANSSON