Glad på ett sätt MEN Besviken

 morgon mys från Näset en lördag. Kan inte starta bättre!

 

En ledig helg för oss alla, inte Cross heller det är helt otroligt! Kan väl säga att det varit en kompis helg med lek och övernattning. Det börja på dagen att vi var 8 st till lunchen men jobbit kanske en del tycker. Nej det är inte jobbit det är så det ser ut hemma hos oss och det är så mysigt att få höra alla olika upplevelser. Jag är väl den som pratar mest och jag är klar först. Då tror du säkert att jag pratar med mat i munnen och de ser du gör jag inte. Däremot när jag är tyst så blir det stora tuggor. 

 

 
Sedan länge var det inbokat en middag hemma hos mig ”möhipp” gänget. Trots att alla inte kunde så såg vi ändå.

Meny

Förrätt

Egen gjord potatissallad med rödlök, soltorkade tomater feta ost, serverades med ölkorv även valnötsbröd och  tranbärsbröd

Huvudrätt

Potatis, köttfärslimpa, sås, kokta grönsaker, rödbetor, inlagd gurka och röröda lingon.

Efterrätt 

Kaffe/te ryttarkaka och lite smått och gott.

Dryck vatten eller alkoholfri cider

Välkomna tillbaka nästa år 

 

Blev väldigt sent för barnen vilket har märkts idag men ändå tycker jag det har varit bra... Barnen ville vara hemma och ta det lugnt. Johan fortsatte att byta däck åt byn och jag ville åka fixa namnsdags presenter och lite julklappar. Det hör till ovanligheterna att jag åker helt själv! Jag har länge tänkt åka till Ingvaldtorps trädgård, titta, få lite inspiration till julen och julklappar. Tog mig en liten för titt inne hos Sanna, ska dit på vip kväll på onsdag. Det finns så mycket som VI behöver... inte behöver...

Som ni säkert sett eller varit där på Barbros Café och sämre kunde ju inte jag vara. För mig var det första gången, åh så fina detaljer och påtår ingick. Jag prövade deras citronkladdkaka, helt klart godkänd men inte mer än så. Det var svårt att välja det fanns så mycket ”nytt” och en hel del nya smak upplevelser.

 Citronkladdkaka
 
Inredningen har verkligen många fina detaljer. Titta på lapporna.
 
Här kommer en till...

Nu till anledningen varför jag åkte. Jo julhuset som en mini marknad under tak. Otroligt mysigt. Vit, grönt, natur, rött grått och ny tänk. Som upp och ner hängda i taket, av barrade granar med paket i. Möss, änglar, troll och tomtar och mycket annat som gick och hänga i granen. Detta måste upplevas!

 

Jag var hemma innan 12.30 för att ansluta med familjen runt lunch bordet. Vilken lyx att äta rester från gårdagen, köttfärslimpa. Mums. 

 Sedan började planering för eftermiddagen från 14-18 det var där allt spårade ur. För helt plötsligt kunde inte alla åka till samma adress samtidigt. Det hette onödigt, måste man följa med, jag vill vara hemma, jag vill vara där pappa är. Det är liksom lite svårt att få alla åldrar att sammarbeta. Elin har skridsko skola med uppvärmning kl 15.15 vilket rent tidsmässigt säger att Elin måste åka 14.50 var hon än befinner sig och måste ha en vuxen med sig. Helt plötsligt ville alla med Elin eller vara med kompisar!  Något som jag har längtat efter länge, var att träffa min andra familj, min brors familj. Herregud inte trodde jag att en 4 1/2 åring kunde bli ett sådant monster. Helt ärligt var det jag som blev besviken och sårad av alla fula ord som flög ur munnen. Ännu mer besviken blev jag när jag fick se och känna denna värme och kärlek som vi har mellan våra familjer. Åh, så hade fina underbara Sabina med sin familj fixa Afternoon Tea med mig i tankarna. Då kunde jag har ställt mig och grina för att kärleken gick rakt in i hjärtat med alla glada barn runt omkring. Tänk så lätt det hade kunna varit om alla hade åkt åt samma håll samtidigt. Jag tar lärdom av detta att alla barn är olika och behöver stöttning i snabba förändringar. Just då fanns inte tiden med någon fantastisk pedagogik. Utan ut och in i bilen (jag hade väntat 15 min) med eller utan kläder, det viktiga var presenterna och dom var med.

 

Slut i kropp och knopp men ändå fast besluten med allt vi prata om i bilen och så blev det att JAG som vuxen bestämmer. Eller som Johan säger: vi måste fråga chefen och det är chefen som bestämmer! Kvar i bilen blev barnen hos min bror och i stallet. Vi var hemma till kl 16.00. Har väl aldrig gått så smidigt att duscha barnen en söndag kväll förut men i kväll, full pott ! Bravo. Självklart är vi alla sams. Vi somnar aldrig osams!

Mitt micro kaffe och en kolakaka medas ALLA andra sitter och mumsar😉

Jag längtar ännu mer tills 4/11, lovar här och nu att jag kommer...♥️