2: advent

Det var bättre förr. Det var det med avslutningar, firade av högtider och fester av olika slag som Nobelfest.

Jag vet att jag tidigare har skrivit om uteblivet luciatåg men i år är det till och med förskolor i Katrineholms kommun som väljer bort Lusse firandet. Jag känner själv att det är ett föräldrar ansvar att föra traditioner och högtider vidare. Inte är det skolans utan MITT. Det finns gått om utbudet att kunna fira och hedra Lucia runt om i våran byggd. Jag och barnen valde att åka till Floda Kyrka. Vi tände ljus, lyssna och sjöng med i dom lucia sånger vi kunde. Efteråt bjöds det in till advents fika. En mysig stund tillsammans och väldigt barnvänlig ”miljö”.

 

Elin och jag tog tillfället att åka vidare till biltema (billig lunch) för att handla till julafton. Blev lite av varje: marschaller, julpapper, snöre, det sista till julklapps spelet och en snabb lunch.

 

Djulös julmarknad var i helgen men på Statt. Min tanke blev då: oj hur ska det bli då... Det går inte att jämföra dom två miljöerna som natt och dag! Efter att varit där och tagit del av marknaden så hade hantverkarn lyckas bra och få fram en julstämning. Väldigt väl arbetade hantverk och en del mer med i tiden än andra. 

 

Som detta inte vore bra nu liksom... Nej nej tok heller, vi toppa eftermiddagen med en mysig tradition. Advents mys hos min gamla barndomsvän. Glögg, tilltugg, pyssel, göra/bygga pepparkakshus och klä granen! 

 

Snart går vi in i tredje andvens veckan och det betyder att det är två veckor kvar till julafton. En klapp på axeln till kommunen,  i år INTE har ned räkning till julafton. Eller hade jag behövs en påminnelse varje dag...🤔🎅🏻

Julbord

 
Jag hade ingen julkänslan när jag satte mig ombytt ock klar för att åka på julbord. Inte något vitt på backen, trött, ont i fötterna och stressad MEN det ändrades snabbt. När jag kommer in i den magiska dörren som gav värme, dofter av julen, många leenden och sen inse att jag är i mycket god tid (17min) Kunde sjunka ner i soffan njuta av den varma stämningen. Passade också på att fota innan 118 människor skulle stå i vägen. 

 

 
 
 
 
 

 

 
 

Favoriten är lax det går inte och komma ifrån. Jag tycker om att pröva nya smaker som färskost med saffrans smak, det kan jag rekommendera.

 
 
 Det visas sig senare under kvällen att svampomeletten var helt underbar och köttbullar som lätt kan bli tråkiga men dom var också helt klart godkända.
 
 
Ett välfyllt efterrättsbord och en gotti hörna. Svårt att välja ut någon favorit efter som jag har många som bakar runt omkring mig och jag själv. Det var inget som stack ut men beskvii och saffranskladdkaka satt fint. En grej som stack ut lite från gotti hörnan var mandlar doppade med choklad och i havssalt/chili. Det var en smakupplevelse men god. Jag åt sakta, lugnt och ändå gjorde kloka val med att äta sådant som är nytt och även traditionellt. Ändå spräng mätt när kvällen kom!!! Jag som äter normala/mindre portioner mat, mer mättade mat och näst intill inget fika. Jag fick lida efteråt med gott var det.
 
 
Jag är en stammis här, har ni inte pröva detta julbord så gör det!
Jag kommer nästa år också!

Julshow

 

En regnig morgon och 6 plus grader. Det är i varje fall inte kallt. Jag väckte Elsa tidigt för att åka till stallet för jobb och ridning. Elin sov borta hos en klasskompis där dom sov över 6 st, mysigt! Emmy kom ner så småningom och sa klapp, åh kyss, åh vilka varma kramar. -Vi ses senare ! Idag var det dags för den traditionella julshowen på Katrineholms Ryttarförening. Redan kl 10.00 var det samling för genrep och pröva olika varianter vad som passar bäst. Många ideella som behövs: ljud, ljus, musik, dörröppnare, banpersonal, trygga hästar, städare, bagare, program utdelare och en spindel i nätet som håller ihop allt. I år var det vice ordförande i ungdomssektion tillsammans med styrelsen, toppen jobb. Allt var så genom tänkt och lagom. Välkomnandet på showen började 

 

  • kl15.00 öppning nummer
  • Tomteparad med blandade ridgrupper ifrån ridskolan
  • Kadrilj tisdaggrupp
  • Årets skötare/visa upp nyinkomna ponnyn och ridhästar.
  • Den årliga sagan ungdomssektion 
  • Stafett privatryttare 
  • Traditionellt luciatåg

 

Allt flöt på fint och tidsmässigt otroligt bra = snabb banpersonal!!! Överraskande så fick stallbakfickan en övernattnings gäst som inte ville åka hem efter julshowen. Gulligt men det tyckte nog inte alla inblandade som hade försökt lasta i över 2 timmar!!!

Hoppas på ett bättre försök på söndag!

 

Verkligen tack för årets julshow. Det är svårt att nå alla men vi som förening skulle inte klara oss utan Er och era ideella insatser!