Kläppen 2022

Ett varierande påsklov i väder, ett riktigt aprilväder. 

Måndag städdag och stall för äldst och yngst. Elin har viljat sova över i strängstorp så länge men det har varit och är en pandemi. Vi har väntat på att det ska lunga ner sig i vår kommun. Sedan 3 veckor tillbaka så tycker jag att ändå har gjort det. Även 4 dosen är på ingång! För oss andra var det jobb/stall måndag och Britts fösta arbetsdag efter vinteruppehållet.

Jag vet inte om ALLA har så men i vår familj och i vårat hus är det fullt med vrån som bara fylls på med olika bråte. Mycket konstigt, jag försöker ta ett par ställen i veckan. Klädkammaren och tvättstugan går framåt men plastskåpet är klart! Har också anmält till 2 st loppisar en i maj och en på sommarlovet. Jag är inte för allt för spontana påhitt men att åka till en skidort trodde jag väl aldrig för 4-5 år sedan! Vi kom hem från Kläppen igår. Mycket bra dagar och fint väder.

Elin och Emmy har åkt skidor 2 gånger tidigare och Elsa har bara stått på skidor innan. Alla nöjda med den lilla minisemester 😊

Onsdag den stora packdagen!! Några av oss packade även torsdag morgon trots att vi skulle bli klara och komma iväg i skaplig tid. Jag och barnen har aldrig varit iväg någonstans vid någon skidort. Det här är verkligen okänd mark för oss och mig. Att resa i, med bil är vi vana vid men vi tog ändå tid på oss och tog paus i Ludvika. Sista 20 minuterna var väl så spännande och förväntningar var enorma! Kringliga väg upp mot huset, regn, snö med glimt av sol mötte oss. Lite hålltider har vi försökt haft som 7-8.30 frukost 12-13 lunch och 17-19 middag tillsammans som värsta hotellet. 

8.30-10.00 Ut till backen, underbara dagar med skratt, glädje och gemenskap och en och annan diskussion. Men vad då?! 14 personer under samma tak som i normala fall inte bor tillsammans men umgås. Det har gått över min förväntan i varje fall hur alla gör det bästa för varandra! 

Torsdag resdag, pröva på åkning på kvällen. 

Fredag åkning i barnbacken på eftermiddagen ut lite i större backar och upp till Toppen.

Lördag i parken och en del åkte på utflykt.

Söndag Inte många kvar i barnbacken och samling för åk upp till toppen 16.00

Måndag resdag hem, packa bil.

Meny

Frukost: yoghurt, gröt, flingor, oboy rostad bröd. Valfri dryck

Torsdag Spaghetti och köttfärssås 

Fredag resturang, tacos

Lördag korv med bröd och mos, påskbuffé med efterrätt 

Söndag rester, ris, kyckling och currysås, fika. 

Mycket gott där i mellan med skratt och fylla på minnesbanken. Summan av kardemumman, kanske kan vi tänka oss detta som en tradition.?!